Atletiekwedstrijd 8 April 2021

Na ruim een half jaar was er eindelijk weer een mogelijkheid om aan een wedstrijd deel te nemen. Van de atletiekvereniging DOS uit Dwingeloo deden Jelle Sminia, Kato Smits, Tamar Daleman, Matthias Wolters, Silke Kootstra, Luuk Jonkman, Bente Daleman, Iris Bode en Merci Germalem mee. Het betrof een testwedstrijd van Start’78 in Steenwijk. Wegens een samenwerkingsverband konden de DOS leden daar meedoen.

Voor veel atleten was het de eerste wedstrijd, maar ook de atleten die al aan veel meer wedstrijden hadden meegedaan was het spannend of zij zichzelf verbeterd hadden. Dat bleek maar al te waar te zijn, want vrijwel iedereen heeft zichzelf verbeterd ten opzichte van eerdere records. Ook veel clubrecords zijn verbeterd. Er werd gesprint, maar alleen Jelle, Matthias, Kato en Tamar moesten uit blokken starten. De jongsten mochten staand starten. Verder moest iedereen verspringen en vortex werpen.

Op de 60 meter sprint bleek Jelle de snelste te zijn met 10,3 sec. en bleef Kato net voor met 10,4 sec. Kato versloeg hem echter met verspringen met een sprong van 2,80 meter en was daarmee de beste verspringer van de hele groep. Als oudste was Jelle met 13 meter de beste bij het vortexwerpen, maar de twee jaar jongere Luuk bleef hem met 12 meter goed bij. Op de 40 meter sprint was Silke de snelste met 7,4 sec., maar werd op de voet gevolgd door Bente en Luuk met elk 7,5 sec. Tamar doet nog maar kort mee en had nog wat moeite met de startblokken, maar met een worp met de vortex van 10 meter en een sprong van 2,36 meter deed zij goed mee. Ook voor de een jaar jongere Iris was het allemaal nog nieuw. De 40 meter sprint ging in 8,2 sec., de vortex wierp zij 7 meter ver en zij sprong 2,25 meter ver. Merci is de jongste uit de hele groep en heeft al meer wedstrijdervaring. Zij had 9,2 sec. nodig voor de 40 meter sprint, de vortex kwam tot 8 meter en zij sprong 1,48 meter ver.

Ook zin gekregen om mee te doen? Wij trainen op woensdagavond van 18 tot 19 uur op het atletiekveld op Westeind 1A in Dwingeloo. De oudere atleten trainen van 19 tot 20 uur. Informatie kunt u opvragen op atletiektrainster@outlook.com.