Atletiek

Heb jij zin om lekker te sporten en doe je het liefst élke week wat anders? Kom dan een proefles volgen van Atletiek!
We starten meestal met een rondje warmlopen en daarna doen we loopscholing. Dit zijn oefeningen om de spieren warm te maken en ons voor te bereiden op de onderdelen die volgen.
We doen veel verschillende onderdelen, denk bijvoorbeeld aan hoogspringen, verspringen, hordelopen en sprint. Of bijvoorbeeld kogelstoten, vortexwerpen, medicinebal gooien.
Vaak sluiten we de les af met een tikspel.

Er is veel oog voor veiligheid binnen de lessen. Zowel qua gevaar bij bijvoorbeeld het gooien van materialen, maar ook voor de sociale veiligheid. We helpen elkaar waar mogelijk om beter te worden.

Iedereen traint zo veel mogelijk op zijn eigen niveau en met eigen gewicht of hoogte.
Uiteraard hoef je vooraf geen kennis te hebben van de onderdelen die worden aangeboden. In de les krijg je uitleg over de techniek en kan je bij anderen kijken hoe zij van start gaan.

Je bent vrij om mee te doen aan wedstrijden. Je wordt door de trainster op de hoogte gebracht van wedstrijden in de buurt. Wedstrijden doe je vooral om je eigen afstanden of tijden te verbeteren.

Locatie:
Training vindt plaats op het atletiekveld op Westeinde 1A in Dwingeloo. Dit is op het sportterrein Hulschebosch, tussen de voetbalvelden.

Lestijden:
– Woensdag 18:00-19:00 uur Pupillen (5 t/m 12 jaar)

Wil je meer informatie of je opgeven voor een proefles?
Mail dan gerust naar: bestuur@dossport.org

Samenwerking met Start’78 uit Steenwijk:
De baanatletiek DOS onderhoudt nauwe contacten met de atletiekvereniging Start’78 in Steenwijk. Vaak mogen onze atleten meedoen met onderlinge wedstrijden, kan er materiaal geleend worden voor trainingen of wedstrijden en er kan op afspraak gebruik gemaakt worden van de atletiekbaan in Steenwijk. Ook voor het opleiden van trainers en juryleden wordt gebruik gemaakt van elkaars kennis en accommodatie.