Loopgroep

Hou jij van hardlopen, maar heb je een stok achter de deur nodig? Of wil je graag jouw techniek verbeteren? Kom dan, geheel vrijblijvend een gratis proefles volgen!

De samenstelling van de loopgroep variëert in leeftijd tussen de 16 en 69 jaar. Iedereen is welkom, jong en oud! We passen het tempo aan, aan degene die het laagste tempo heeft. Dit zodat iedereen mee kan doen. De lessen verschillen per dag, dus lees even door welke les geschikt is voor jou.

Op dinsdag staat er een duurloop op het programma. Er zal ongeveel 12 kilometer gelopen worden in het totaal met hier en daar wat versnellingen. Er is dus een goede basisconditie nodig.
Op donderdag en zondag wordt er gestart met inlopen, gevolgd door loopscholing. Hierbij kan je leren hoe je jouw looptechniek kan verbeteren. Daarna gaan we interval -of tempo training doen. Dit zijn relatief korte stukjes hardlopen op een bepaald tempo waarbij je je uithoudingsvermogen korte stukjes op de proef stelt, maar geheel passend bij jouw conditie.
De lessen duren in principe een uur. Maar soms komt het zo uit dat de invulling van de les of de prachtige omgeving ons verleidt om de les anderhalf uur te laten duren.

Locatie:
Parkeerplaatsen bij het buitenzwembad, Beleefpark in Dwingeloo. Hier verzamelt de groep en vanuit hier maken we een mooie route.

Looptijden:
– Dinsdag 19:00-20:15 uur Duurloop met versnellingen, ongeveer 12 km.
– Donderdag 19:00-20:00 uur Interval -of tempo training.
– Zondag 9:00-10:15 uur Interval -of tempo training.

Let op: de 1e zondag verzamelen bij restaurant de Bospub. Hier starten we een duurloop. Na afloop drinken we gezellig wat bij de Bospub en brengt iemand van de loopgroep gebak mee.

Doordat de Loopgroep uit de Atletiekunie is gegaan, hebben wij de contributie met 50% kunnen verlagen naar 15 euro per kwartaal.

Inschrijfgeld is €30,- incl. een mooi hardloopshirt. Dit shirt is onderdeel van een heel tenue zoals bv. hardloop broek en jas.


Wil je meer informatie of je opgeven voor een gratis proefles? Neem dan contact op met Mirjam Mooij. Zij is te bereiken op 06-23535870 of per mail via Mirjam.mooij@hotmail.com