Atletiek afdeling van DOS werkt samen beweegcoaches voor (beginnende) volwassenen

Samen gezond in beweging met een beweeggroep volwassenen voor beginnende volwassenen

Voor kinderen is het redelijk eenvoudig om een aantal sporten te proberen en voor de kinderen die wat moeilijker aansluiting vinden is ‘Westerveld Toppers’ een mogelijkheid.

Voor volwassenen is die stap echter veel groter. Zeker als zij lange tijd niet meer hebben gesport. Vaak gaat dit ook nog samen met overgewicht of andere klachten door te weinig beweging. Voor die groep wil atletiekvereniging DOS in samenwerking met de beweegcoaches zich inzetten om hen toch weer in beweging te krijgen na deze moeilijke periode.

Het is niet de bedoeling om hen voor te bereiden op een marathon of alle atletiekonderdelen aan te leren. Wel zullen er elementen van atletiek in de trainingen terugkomen, maar vooral moet worden gedacht aan plezier hebben in bewegen. Dat is samen veel leuker dan alleen.

Bovendien staat er een gediplomeerd trainer voor de groep om te voorkomen dat er blessures optreden. Die kans is namelijk groter bij mensen die ongetraind zijn. Dit houdt in dat we altijd zullen beginnen met een warming-up. We doen oefeningen om alle spieren in het lichaam te activeren. De training zelf zal de conditie verhogen en spieren versterken.

Doelgroep: Volwassenen die al lange tijd niet hebben gesport, al dan niet met overgewicht of andere kwetsbaarheden

Doel: Samen op een laagdrempelige manier in beweging zijn, conditie en spierkracht versterken en daar plezier in krijgen

Wanneer? Dit betreft een pilot van 3 lessen op woensdagochtend van 10.00 – 11.00 uur, startend op woensdag 6 oktober

Waar: Atletiekveld, Westeinde 1a in Dwingeloo

Kosten: Na de pilot van 3 (gratis) lessen een eigen bijdrage van € 3,50 per persoon per training

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden? Stuur dan een e-mail naar beweegcoaches@gemeentewesterveld.nl of bel naar 14 0521